maanantai 25. huhtikuuta 2011

ARS11

Kiasmassa on marraskuun 27 päivään asti ARS11 näyttely. Näyttelyn aiheena on Afrikka.

Käykää ihmeessä tutustumaan näyttelyyn, sillä se saattaa olla viimeinen ARS, nyt kun perussuomalaisista nätttää tulevan hallituyspuolue.  ARS:ssa on nimittäin kaksikin arveluttavaa omainaisuutta. Ensinnäkin se on takuulla postmodernia taidetta ja toisekseen Afrikka  aiheena onsuorastaan pelottava.

Reittini suosikkimarkettiini kulkee mennnetullen Kiasman etupihan kautta. Niinpä saatoin seurata  Baaba Jakeh Chanden työskentelyä hänen verhotessaan Kiasman edustan lehmuksia punaisella kankaalla. Kiasman ARS -oppaan mukaan "ympäristöteos kiinnittää huomion puiden olemassaoloon kaupunkiympäristössä ja rohkaisee katsomaan tuttua paikka uudella tavalla. Chandea kiinnostavat luonnon ja kulttuurin sekä ihmisen ja ympäristön  kohtaamiset.


Näyttelyssä on meidän länsimaisten ihmisten Afrikka -käsityksille hyväksyvästi nauravia töitä.  Alla olevaa julistetta saa Kiasman viidennestä kerroksesta. Tai sai ainakin kiirastorstaina.


ARJEN SANKARIT

Takuulla antemodernia, perussuomalaista taidetta on Ateneumin Arjen sankarit -näytelyssä. Se jatkuu vielä toukokuun 15 päivään asti. Siellä tapaat raatajat rahanalaiset, haavoittuneen enkelin, Ruokolahden eukot kirkonmäellä ja monet muut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti