keskiviikko 3. elokuuta 2011

LUOKITUSLAITOKSET JA MARKKINAVOIMAT PUUHAAVAT UUTTA TAANTUMAA

Tämä keskiviikkopäivän (3.8.2011) aikana on käynyt selville, että organisaatioiden maksukykyä arvioivat luokituslaitokset ja ns. markkinavoimat puuhaavat maailmaan uutta taantumaa, vaikka realitalouden tapahtumat eivät anna siihen aihetta.  Milloin me olemme luovuttaneet vallan luokituslaitoksille ja markkinavoimille? Ainakin länsimaissa valta kuuluu kansalle. Suomessa ja muissakin maissa kansaa edustaa lainsäädännöstä päättävä parlamentti, Suomessa eduskunta.

On täysin mahdollista estää luokituslaitosten ja markkinavoimien haitallinen toiminta lainsäädännöllä, jos siihen on halua, ja halua pitäisi olla, jos luokituslaitokset ja markkinavoimat eivät muuta osaa, kuin luoda uusia taantumia entisten perään. Ei maailma tarvitse luokituslaitoksia eikä esimerkiksi pörssejä.  Ilman niitä pärjättäisiin paremmin, kuin nyt pärjätään.  Maailma tarvitsee teollisuuden, palveluelinkeinojen ja julkisen hallinnon työntekijöitä!

Perussuomalaisten puolue on tätä nykyä mielipidetutkimusten mukaan suurin puolue Suomessa.  Vastaavat puoueet kasvavat myös monisa muissa Euroopan maissa. Perinteisten puolueiden pitäisi nähdä tässä vakava viesti siitä, että nykymeno ei voi jatkua. En usko kyseessä oleva niinkään maahanmuuttoasoiden, vaan ihmisä närästää jatkuvat kriisit euromaissa. Huomatkaa ettei näitä kriisejä Kreikassa ja muissa euromaissa olisi ilman luokituslaitoksia ja markkinavoimia. Kriisien sijaan jotkut sijoittajat olisivat kärsineet luottotappioita, mutta voitot ja tappiot kuuluvat markkinatalouteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti