Leivän päälle kannattaa laittaa pöytämargariinia, sillä nykyiset pöytämargariinit ovat terveellistä ja hyvää ravintoa meille ihmisille. Sitä paitsi nehän sopivat myös vegaaneille. Pöytämargariineissa on mm. transrasvaa vähemmän, kuin voissa (Fineli). Ruonlaittoon ja leivontaan sopinevar oliivi- ja rypsiöljy.
Alempana olevassa pitkässä kirjoituksessani "Tieteenfilosofiaa oikeassaolijoille" on myös kappale "ravinto ja laihtuminen". Siihen sisältyy tieto tutkimuksesta, jossa rotille syötettiin voin, kookoksen ja palmun kaltaista kovaa rasvaa. Tässä vähän tekstiä tutkimuksesta:
”30.11.2010 19:00
Tyydyttyneeltä rasvalta suojaava proteiini löytyi
"Hiirillä, joilla ei ollut tätä proteiinia ja jotka söivät suuria määriä tyydyttyneitä rasvoja, imusolmukkeet kasvoivat äärimmäisiin mittoihin", sanoi Sander Kersten Wageningen yliopistosta Hollannista. "En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa."
Kersten sanoi, että yhteys tyydyttyneen rasvan, tulehduksen ja kroonisten sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien sekä diabeteksen, välillä on tunnettu pitkään. Miksi tyydyttynyt rasva on niin vahingollista, ei kuitenkaan ole ollut lainkaan selvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti