tiistai 31. toukokuuta 2011

SAKSAN PÄÄTÖS LUOPUA YDINVOIMASTA ITSEKÄS

Saksan päätös luopua ydinvoimasta johtuu pelkästään Saksan kristillisdemokraattisen puolueen huoleen omasta kannatuksestaan.  Logiikka ontuu pahasti, kun päästöstä perustellaan sillä, mitä tapahtui Fukushimassa.    Kyseessä oli vakavimman luokituksen vaurio vesijäähdytteisessä ydinvoimalassa eli ytimen sulamaan pääsy.   Kukaan ei kuollut eikä kukaan saanut vaarallista määrä säteilyä ainakaan laitoksen ulkopuolella.  Lisää  faktoja voit lukea Marko Hamilon blogista. Linkki on alla.

Kun vielä otetaan huomioon se, että Fukushiman laitos on Japanin vanhin ja kävi jo yliajalla, on ainoa looginen johtopäätös se, että uusia laitoksia kannattaa rakentaa jo senkin vuoksi, että vanhimmat voidaan sulkea.  Blogissani on tuolla etäänpänä pikä kirjoitus nimeltään "tieteenfilosofiaa oikeassaolijoille". Siinä hahmotan myös pitkän tähtäimen energiapolitiikkaa. Ydinvoima nykyisessä muodossaan ei ole pitkän tähtäimen tulevaisuuden ratkaisu, mutta elämme tällä hetkellä kriittisiä aikoja kolmen suuren ympäristöongelman varjossa. Nehän ovat ilmaston lämpeneminen, maaperän happamoituminen ja otsonikato. Kaikkiin näihin vaikuttaa polttaminen riippumatta siitä, mitä poltetaan.  Polttamisen ainoa realistinen vaihtoehto vielä nykyisin on ydinvoima.

Saksan päätös merkitsee hiilen ja  kaasun nykyistä laajempaa käyttämistä ja siis hiilidioksidipäästöjen lisääntymistä.   Lisäksi se merkitsee sähkön hinnan tuntuvaa nousua Euroopassa.

Linkki Hamilon blogiin, olkaa hyvät:  http://www.tiede.fi/blog/2011/05/11/fukushima-kaksi-kuukautta-myohemmin

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti