perjantai 11. marraskuuta 2011

BLOGINI SISÄLLÖSTÄ

 Tervetuloa blogiini!

Blogin alkuosassa kommentoin ajankohtaisia asioita. 

Niiden perässä on kaksi kirjanmittaista kirjoitustani. Ensin on "Tieteenfilosofiaa oikeassaolijoille". Se on valtava pakkaus tietoa niille, jotka tietoa arvostavat ja siitä pitävät, vaikka tieto olisikin omien ennakkoluulojen ja uskomusten vastaista.  Muistakaa taas se, että skeptikkona en väitä olevani oikeassa.  Tekstissä onkin sopivissa väleissä kommentointimahdollisuus. Minusta riippumattomista syistä kommentointi edellyttää jonkin Google -tilin käyttäjäoikeuksia. Minulle voi lähettää myös suoraan palautetta osoitteeseen rwuorine@welho.com   Myös se on mahdollista, että lisään minulle tulleen palautteen blogiini, mutta en tee sitä ilman lähettäjän pyyntöä tai suostumusta.

Avainsanoja ovat tieteenfilosofian lisäksi yliopistouudistus, totuuden etsiminen totuuden esiintyminen  jooga persidentin valtaoikeudet biopolttoaineet  energia hyvinvointivaltio säästäminen leikkaus   säästökohteet ravinto laihtuinen  rasva lakstoosi-intoleranssi kansainvälisyys  päivähoito pelon aiheet riskit  hemoglobiinin mittaaminen euroaika vapaus hauskaa tiedettä  elinkeinoelämän keskusliitto EK  veronmaksajien keskusliitto kokoomus SDP keskusta perussuomalaiset

Tieteenfilosofia -kirjoitus jatkuu klikkaamalla  "vanhemmat tekstit"  Se päättyy kappaleeseen  kertomus päättyy loppuun".

Muistelmani eli "Kaikenlaisia esimiehia" on tieteenfilosofian jälkeen. Se on kertomus 33 -vuotisesta urastaani energia- ja tietoliikennealoilla.

Rauno Wuorinen

PÄÄMINISTERI JYRKI KATAINEN HÄMÄÄ

Arvostan politiikassa rehellisyyttä ja vilpittömyyttä mielipiteistä riippumatta.  Perussuomalaiset ovat aatteellisesti mahdollisimman kaukana minusta, mutta arvostansitä, että he ovat rehellisiä ja vilpittömiä. Kookomus ja sen puheenjohtaja, pääminiteri Katainen tietävät, että suurin osa suomalaisista arvostaa hyviä palveluja ja kattavaa sosiaaliturvaa. Tämä on ristiriidassa kookomuksen suosiman liberalistisen talouspoliitiikan kanssa. Katainen on taas viimepäivinä puhunut leikkauksista ja säästöistä, mutta hän ei uskalla sanoa sitä, että kokoomus haluaa niitä aatteellisista syistä. Realitalous ei anna siihen aihetta. Katainen rinnasti jopa nykyisen tilan 1990 -luvun alkupuolen lamaan. Silloin keskustan ja kokoomuksen hallitus ajoi alas mm. mielenterveystyön, mistä johtuvaa laskua maksamme edelleen.. Mikähän nyt olisi vuorossa?

Hallitusohjelmassa on sovittu velkasuhteen pienentämisestä. Se tarkoittaa valtion velan suhdetta bruttokansantuotteeseen.  Velkasuhde pienenee automaattisesti, jos uutta velkaa ei oteta enemmän, kuin bruttokansantuote kasvaa. Matalan tai negatiivisen kasvun toteutuessa ei ole viisasta pienentää velkasuhdetta, vaan silloin valtion kannattaa elvyyttää suhdanteita teettämällä runsaasti rakennus- ym. -töitä.

Kannattaa muistaa myös se, että Suomen saatavat ulkomailta ovat velkaa suuremmat.

tiistai 8. marraskuuta 2011

BIOPOLTTOAINEISTA RUNSAAT HIUKKASPÄÄSTÖT ilmasto

 Uusin Tiede -lehti kertoo, että ihmisten terveydelle vaarallisten pienhiukkasten määrä ei ole suurin jättikaupungeissa, vaan pienissä suurkaupungeiissa, joissa on paljon puulla tai lannalla lämmitettäviä omakotitaloja. Jutussa on taulukko viidestä saastuneimmasta paikkakunnasta.

WHO:n asettama raja on 21 mikrogrammaa kuutiossa ilmaa. Viidessä saastuneimmassa määrät vaihtelevat 251:n ja 372:n välillä. Mikähän se tulavaisuudessa on Helsingissä, jos energialaitos alkaa polttaa biopolttoaineita paitsi, jos ne kaasutetaan ensin.

Vihreitten energiapolitiikka on kerrassaan kestämätöntä.
                   

torstai 3. marraskuuta 2011

OPTIOT AIHEUTTIVAT TAANTUMAN 2009 - 2010

Uusimmassa Yhteiskuntapolitiikka -lehdessä (5/2011) Timo-Erkki Heino osoittaa, että rahoitusalan (pankit yms.) avainhenkilöille asetetut optiot olivat pääsyy taantumaan 2009 - 2010. Optioetujen tavoittelu kun sai heidät ottamaan harkitsemattoman suuria riskejä

Em. taantuman on arvioitu aiheuttaneen Suomen kansantaloudelle jopa 20 miljardin euron kulut.

Kun katsoo miten holtittomasti Ranskan ja Saksan pankit ovat rahoittaneet Kreikkaa, voi perustellusti ajatella optioilla olevan siinäkin osuutta.