perjantai 29. heinäkuuta 2011

EI MITÄÄN MUTTIA! BREIVIK NORJA HALLA-AHO

Aina kun jotain poikkeuksellista sattuu, pyrkivät monet eturyhmät ja muut mielipidevaikuttajat löytämään tapauksesta jotain, jolla he voisivat hyötyä tapauksen johdosta.  Pohjanoteeraus tässä suhteessa saavutettiin tällä viikolla, kun eräät  kotimaiset ja ulkomaiset ns, maahanmuuttokriittiset henkilöt sanoivat tuomitsevansa Norjassa tapahtuneen ihmisyyttä vastaan suunnatun rikoksen, mutta ymmärtävänsä sen maahanmuuttajien ja erityisesti muslimien kasvaneen määrän vuoksi.

Selitys on rinnastettavissa Suomen poliisin naisille antamaan ohjeeseen välttää raiskatuksi tulemista välttämällä tietynlaista pukeutumista ja tiettyjä alueita. Sekä em. maahanmuuttokriitikot että poliisi syyllistävät uhreja, eivätkä rikoksen tekijöitä.

EI OLE OLEMASSA MITÄÄN PERUSTETTA, MINKÄ NOJALLA IHMINEN TAI IHMISRYHMÄ VOISI KÄYDÄ TOISEN IHMISEN TAI IHMISRYHMÄN KIMPPUUN!

Vaikka perusteita ei olekaan, tapahtuu Suomessa paljon väkivaltarikoksia, joista osa on nuorten ihmisten tekemiä. Tiede -lehden sivuilla on artikkeli "Miksi nuori surmaa?" http://www.tiede.fi/uutiset/4370/miksi_nuori_surmaa_

torstai 28. heinäkuuta 2011

ENSIMMÄINEN, EI-TIETEELINEN HAVAINTO LABOTATORIOSTA NIMELTÄÄN KREIKKA - RIKOLLISUUTTA, RASISMIA, EPÄTOIVOA, MAASTAMUUTTOA

Tämä kirjoitus liittyy seuraaviin tässä blogissa oleviin vanhempiin kirjoituksiin: "Laboratorio nimeltään Kreikka", Ruotsi Suomea edellä...  sekä "Suomiko hyvinvointivaltio?"

Helsingin sanomien taloustoimittaja Elina Väntönen kirjoittaa tämän päivän (28.7.2011) lehdessä Kreikan nykyisestä arjesta, joka helposti unohtuu velkjärjestely-, luottoluokitus- , tukipaketti- yms. puheisiin.

Mitä sitten Kreikan valtion säästötoimenpiteet ovat saaneet aikaan:

- Rasismi on lisääntynyt. Maahanmuuttajia phoinpidellään ja halveksitaan.
- Kaikenlainen rikollisuus on lisääntynyt. Esimerkkeinä Väntönen mainitsee taskuvarkaudet, ryöstöt ja  ilkivallan. "Ruokaa hakevat ihmiset penkovat roskakoreja sekä varastavat ruokaa ja rahaa kaupoista ja  kodeista."
- Koulutettu  väestö ja erityisesti koulutetut nuoret etsivät tulevaisuutta ulkomailta. Siitä huolimatta nuorisotyöttömyys on yli 40 %:ia.

Kreikassa monet puolueet ovat yhdessä sopineet kansaa kurjistavasta säästöohjelmasta. Oikeisto ajaa kaikissa maissa edelleen liberalistista talouspolitiikka.Suomessa kokoomus saa tukea veronmaksajien keskusliitolta.  Joka maassa on käynyt samalla tavalla. Liberalistiseen talouspolitiikkaan kuuluvat tuloverojen ja muidenkin verojen alentaminen on saanut aikaan budjettivajeen. Sen paikkaamiseksi liberalistit esittävät sosiaaliturvan ja yhteiskunnallisten palvelujen leikkaamista.

Oikeistolla on sinisilmäinen, etten sanoisi lapsellinen uskomus siihen, että kun sairailta otetaan sairasajan turva pois, sairaat menevät töihin, ja kun työttömiltä otetaan työttömyysturva pois, työttömät menevät töihin.  Valitettavasti yhteiskunta ei toimi tuolla tavalla, vaan monet turvansa menettäneet joutuvat turvautumaan rikollisuuteen. Suomessakin työnantajat ovat nykyisin äärimmäisen varovaisia ottaessaan uusia työntekijöitä töihin. Minkäänlaista pientäkään poikkeamaa ei työnhakijalta hyväksytä. Jos olet vähänkin sairas tai vammainen, vanha, kokematon,  ateisti tai muslimi, vasenkätinen tai epäilyttävän värinen, on työnsaanti lähes mahdotonta. Tämä ei koske ns. sosiaalisia yrityksiä, mutta niitä on toistaiseksi liian vähän.

perjantai 1. heinäkuuta 2011

LABORATORIO NIMELTÄÄN KREIKKA

Kreikan parlamentin hyväksyttyä siltä edellytetyt säästölait ovat tyytyväisyyttään vakuuttaneet Kataisen ja Urpilaisen lisäksi EU:n komissio, kansainvälinen valuuttarahasto ja Eurooopan keskuspankki. Pörssikurssitkin ovat nousseet.  Tilanne on sikäli hauska, että kyseessä on korkeantason huuhaa. Kreikan taloushan kärsii pahasta lamasta. Minkäänlaista tutkimusnäyttöä ei ole siitä, että lamassa oleva ja muutenkin talousvaikeuksista kärsivä maa selviäisi tilanteestaan kurjistamalla omaa väestöön ja viemällä siltä suuren osan  sen ostovoimasta.

Kreikassa on jo alennettu palkkoja, kiristetty veroja ja leikattu sosiaaliturvaa. Nyt hyväksytyt säästölait merkitsevät sitä, että kurjistaminen jatkuu.  Onko mahdollista, että väestö, josta suuri osa ei enää pysty ostamaan muuta, kuin ruokaa, eikä aina sitäkään, ja jonka paremmin voivalta väestön osalta on ostovoimaa leikattu rutkasti,  pystyy nostamaan maan lamasta?  Nähtäväksi jää.